SKRÆP

HISTORIE OG BAGGRUND


SKRÆP blev dannet i l988 af en kreds af komponister og udøvere på foranledning af Niels Winther og Dan Marmorstein. "Experimental Musik Forum" blev tilføjet for at angive en retning. I år kan sammenslutningen altså fejre 10-Års jubilæum.
SKRÆP's formål var at få et forum der kunne lave koncerter med ny og eksperimenterende musik og for at bryde komponister og udøvres isolation.
Man ønskede også at bryde grænserne mellem de etablerede genrer dels ved at invitere musikere og konstellationer, der ellers opfører partiturmusik af "seriøse" komponister, dels ved at invitere komponister fra denne lejr til at opføre musik ved SKRÆP koncerter.
Den første koncert blev afholdt i Galleri Pilou i Køabenhavn i Oktober 1988 . I forhold til den store publikumsinteresse må denne koncert betegnes som en ubetinget succes.
Derefter fulgte et par år, hvor man fokuserede på udvalgte lokaler og steder til koncerter. Ny Carlsberg Glyptotek, forskellige kunstgallerier, små teatre som Posthusteatret og Caféteatret, og Delta Bio . Der har været afholdt koncerter i kirker, Marmorkirken og Helligkors Kirke på Nørrebro, Galleri Kunstkorridoren Nådada, Stalke, Elværket o.m.a. Dertil har der været turnér i provinsen, undervisningsprojekter bl.a. på Den Rytmiske Højskole i Vig, samarbejde med Kulturfabrikken på Amager.
1996 programmet til Kulturby-96 var det største og mest ambitøse SKRÆP har præsenteret. "Odyssé for Ører" blev programmet kaldt, og omfattede bl.a. dannelsen af EIO European Improvisers Orchestra, EEC European Experimental Composers
De internationale netværk har udviklet sig betydeligt gennem årene. Skandinaviske kunstnere, europæiske, såvel som amerikanske, japanske og canadiske kunstnere har spillet koncerter i SKRÆP sammenhæng, både som solister og i konstellationer med medlemmer af SKRÆP.


I SKRÆP er der et krav om eksperiment - for at finde en ny kulturel identitet, bl.a. i det teknologiske landskab, der omgiver os. Det nye opstår gennem dialog mellem komponisterne, musik/lydbillede/rum og mellem publikum og udøvere.
Alle medlemmer ønsker at provokere sig selv ved at præsentere værker som medtænker kropskunst, udøvelse (performance), og kombinationer af akustisk, naturlig lyd med forstærket, samt elektronisk lyd.
Etomite »

SKRAEP

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: mysql_connect() [function.mysql-connect]: The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead 
  Error type/ Nr.: - 8192 
  File: /var/www/skraep.dk/public_html/index.php 
  Line: 107 
  Line 107 source: if(@!$this->rs = mysql_connect($this->dbConfig['host'], $this->dbConfig['user'], $this->dbConfig['pass'])) {  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0000 s s(0 Requests)
  PHP: 0.0673 s s 
  Total: 0.0673 s s